Even voorstellen

Matsi.nl

Matsi.nl is een onderwijs initiatief van ROC van Twente en CSG Reggesteyn in samenwerking met de gemeente Rijssen-Holten en de provincie Overijssel.
Matsi.nl is opgezet als community in het centrum van Rijssen, waar Onderwijs, Overheid en Ondernemers samenkomen. 
Centraal staat de uitspraak 'Mats ie mie? Mats ik oe!'. Door samen de handen in een te slaan willen wij ervoor zorgen dat leerlingen en studenten vaardigheden leren in de praktijk door onder andere bij lokale ondernemers aan de slag te gaan! 

Ons doel

Ons doel is om onderwijs en bedrijfsleven samen te brengen door leerlingen en studenten mee te laten kijken in de keuken van de Rijssense ondernemers. 
Met als leidraad praktische, levensechte opdrachten, die zijn uitgewerkt door mbo-studenten in samenspraak met de ondernemers, gaan de leerlingen en studenten in praktijk aan de slag bij de verschillenden ondernemers.
Leerlingen en studenten krijgen zo inzicht in de dagelijkse werkzaamheden bij verschillende ondernemingen. Van logistieke werkzaamheden tot administratieve taken. 
Door middel van deze samenwerking tussen het vmbo, het mbo en de bedrijven, hopen wij de jeugd te kunnen behouden voor ondernemend Rijssen.